onsdag 22. oktober 2008

Mikronovelle



Mikronovelle er en relativt ny sjanger. Jeg synes den er et veldig interessant og morsomt påfunn. Den fremstår som veldig innpuls vekkende og spennende.En mikronovelle skal kunn inneholde seks ord. Det er utrolig hvor mye så få ord egentlig kan fortelle oss. Disse seks nøkkelordene hjelper oss å lage eller danne oss et bilde av hele historien, hvor kunn fantasien vår setter grenser. Vi mennesker tenker ikke alltid helt likt. Derfor er det fult mulig at to personer som leser en og samme tekst kan danne seg helt forskjellige meninger og tanker rundt de seks ordene. Vi har alle forskjellige assosiasjoner til ting


Mikronovelle er en helt anderledes og morsom måte å skrive på. Den gir muligheter for alle, til og med de som ikke er så skriveflinke, å kunne produsere sin egen lille tekst. Men det to ting som er viktig å tenke på når du skal skrive en mikronovelle. Hvem tror du det er som skal lese den, og at du da legger opp budskapt du vil formidle litt etter det. Det er også viktig at budskapet ikke er for komplisert. Husk at du kun har seks ord og ytre meningen din med. Det er derfor viktig å velge de "riktige" seks ordene.

Man kan vel egentlig si at Mikronovelle er den nye varianten av uttrykket " Less is more". Her kutter man ned på alt så kun det som er vesentlig for historien er igjen.

Her er min lille mikronovelle: Gutt, ensom , forvirret, danser, stjerne, akseptert


2 kommentarer:

Jonatan sa...

Hei!

Bloggen din kjempebra, og morsom å lese. Du er flink til å gi informasjon på en interassant måte, og du gjør det slik at man har lyst til å lese resten! Det eneste jeg tror du må jobbe med er... Egentlig ikke så mye, men det er noen få skrivefeil noen steder;P

Jeg syns du har laget bra innlegg. "Heia Adil;P"

Julie hansen sa...

Haha Tusen takk Jonatan. SÅ hyggelig sagt av deg :)! ja, jeg sliter litt med de skrivefeilene.. hehe uff uff. takk for hyggelig tilbakemelding i hvertfall!